188.000

Private Lease Rijders

25%

koos voor Private Lease in 2019.

vanaf 199

euro per maand kan jij al leasen

iedere 4

jaar rij jij een nieuwe auto!

Kilometer opbouw Private Lease

Het rijden van een private lease auto was nog nooit zo makkelijk, geniet van zorgeloos rijden tegen een vast bedrag per maand (exclusief je brandstof & parkeerkosten natuurlijk!)

Wat gebeurt er als ik teveel kilometers rijd met een leaseauto?

Als je gebruik maakt van private lease ga je een contract aan voor een bepaalde tijd waarin je de lease auto mag gebruiken. Voorwaarde is dat het aantal kilometers wordt bijgehouden. Hiervoor wordt uiteraard gebruik gemaakt van de kilometerteller in de auto. Bij het contract wordt altijd een maximum aantal kilometers per jaar afgesproken. Op basis van dat aantal kilometers wordt de leaseprijs bepaald. Hoe meer kilometers per jaar je rijdt hoe sneller bepaalde onderdelen immers zullen slijten. Niet alleen de banden, maar ook bepaalde onderdelen onder de motorkap moeten na een x aantal kilometers worden vervangen. Overschrijd je het aantal afgesproken kilometers dan heeft dat financiële gevolgen.

Extra betalen voor teveel gereden kilometers

Als aan het einde van een jaar blijkt dat je meer kilometers hebt gereden dan in het contract is vastgelegd dan zal de leasemaatschappij hiervoor extra kosten in rekening brengen. Als het goed is staat het tarief voor deze extra kilometers vermeld in het contract. De maatschappij zal wellicht geen probleem maken van 10 kilometers te veel, maar als het er meer dan honderd zijn of zelfs duizenden kilometers extra dan moet je rekenen op een forse naheffing. Als je voorziet dat je meer kilometers gaat rijden, bijvoorbeeld vanwege het aanvaarden van een andere baan met een langere reisafstand, dan kun je soms het contract tussentijds aanpassen.

Bereken het aantal benodigde kilometers niet te krap

Om problemen te voorkomen is het verstandig om bij het aangaan van een private lease contract het aantal benodigde kilometers goed in te schatten. Wees hier niet te karig mee, tien kilometer rijden met een auto is echt heel weinig. Een paar keer een extra ritje en je zit zo aan 100 km extra. Bereken dus niet alleen de afstand tussen je huis en je werk, maar neem ook een ruime marge voor boodschappen doen, dagjes uit, familiebezoek en vakanties. Als je de auto vrijwel dagelijks gebruikt voor woon-werkverkeer en daarnaast voor privé ritten dan is een aantal kilometers van 10.000 wel het minste. Wil je ook naar het buitenland op vakantie dan kun je daar gerust nog eens een paar duizend bij optellen.

volkswagen logo
Audi Private lease
Mercedes-Benz Private lease
Ford Private lease
Nissan Private lease
Toyota Private lease

Kom je er niet uit?

Wij zoeken alleen naar de beste deals!

Bekijk het aanbod

Bekijk het aanbod Private Lease auto’s

Bekijk het aanbod

Neem contact op:

Info@privatelease123.nl

Contact us

Chat met ons

Wij mogen u alleen helpen niet adviseren!

Chat met ons