188.000

Private Lease Rijders

25%

koos voor Private Lease in 2019.

vanaf 199

euro per maand kan jij al leasen

iedere 4

jaar rij jij een nieuwe auto!

Private lease of financial lease?

Het rijden van een private lease auto was nog nooit zo makkelijk, geniet van zorgeloos rijden tegen een vast bedrag per maand (exclusief je brandstof & parkeerkosten natuurlijk!)

Private lease of financial lease?

Als je een auto wilt leasen heb je de keuze uit twee mogelijkheden. Je kunt kiezen voor private lease en voor financial lease. Het grote verschil is dat je de auto in geval van private lease na afloop van de leasetermijn weer inlevert en bij financial lease word je eigenaar, eventueel na het betalen van een restbedrag. Waar je voor kiest is uiteraard afhankelijk van je wensen. Wil je gewoon altijd in een vrij nieuwe auto rijden of wil je op zeker moment eigenaar worden van een auto waarvoor je niet bij aankoop een groot bedrag voor op tafel wilt leggen.

Voordelen van leasen, ongeacht private of financial lease

Als je voor leasen kiest, of het nu private lease of financial lease is, betaal je een vast bedrag per maand voor de auto en de overige kosten. In het maandbedrag zijn kosten begrepen zoals verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatie. De brandstof betaal je vrijwel altijd wel gewoon zelf. In het leasecontract wordt een maximum aantal kilometers per jaar afgesproken. Ga je hier overheen dan moet je daarvoor extra betalen. Zorg er dus voor dat je een contract aangaat met een aantal kilometers per jaar waar je genoeg aan hebt.

Wanneer kies je voor private lease?

Je kiest voor private lease als je voor een relatief laag bedrag onbezorgd met een auto wilt kunnen rijden. Alle kosten die gepaard gaan met het bezit van een auto zijn in de leaseprijs inbegrepen, behalve de brandstof. Vaak kun je bij het leasen van een auto een brandstofpas bestellen waarmee je korting krijgt als je gaat tanken. Een private lease contract loopt doorgaans enkele jaren, variërend van 1 tot 4 jaar gemiddeld. Na afloop van die periode lever je de auto in en kun je eventueel een nieuw contract aangaan met wederom een nieuwe auto.

Wat zijn de overwegingen voor financial lease?

Vaak worden bedrijfsauto’s middels een financial lease constructie aangeschaft. Je hoeft dan geen groot bedrag ineens te investeren of een persoonlijke lening met hoge rente af te sluiten. Je betaalt, net als bij private lease, een vast bedrag per maand. Het verschil zit hem in wat er gebeurt na afloop van de leaseperiode. De auto wordt dan namelijk jouw eigendom, eventueel na betaling van een restbedrag. Je kunt de auto daarna voor eigen kosten blijven gebruiken. Dit kan een voordeel zijn, bijvoorbeeld als je erg tevreden bent over de auto of als je die voor je bedrijf hebt laten beletteren.

Financiële afwegingen voor private of financial lease

De kosten voor financial lease of private lease kunnen soms verschillen. Als er aan het einde van de looptijd geen restbedrag overblijft, betaal je per maand uiteraard meer dan bij private lease. Na een private lease periode zal de leasemaatschappij de auto immers verkopen tegen de op dat moment gangbare restwaarde. Los van de vraag voor welke manier van leasen je kiest, is het altijd belangrijk om verschillende leasemaatschappijen met elkaar te vergelijken. Soms kun je voor het leasen van precies dezelfde auto honderden euro’s besparen door online te vergelijken. De concurrentie is groot, en daarom proberen maatschappijen je maar wat graag als klant binnen te halen. Als je voor je bedrijf meerdere auto’s wilt leasen kun je vaak nog meer korting bedingen.

volkswagen logo
Audi Private lease
Mercedes-Benz Private lease
Ford Private lease
Nissan Private lease
Toyota Private lease

Kom je er niet uit?

Wij zoeken alleen naar de beste deals!

Bekijk het aanbod

Bekijk het aanbod Private Lease auto’s

Bekijk het aanbod

Neem contact op:

Info@privatelease123.nl

Contact us

Chat met ons

Wij mogen u alleen helpen niet adviseren!

Chat met ons